БСП ще внесе сигнал в прокуратурата да разследва действията на

...
 БСП ще внесе сигнал в прокуратурата да разследва действията на
Коментари Харесай

БСП внася в прокуратурата сигнал срещу Караниколов за „Емко“

 БСП ще внесе сигнал в прокуратурата да проверява дейностите на министъра на стопанската система Емил Караниколов поради оръжейното дружество „ Емко “. Това съобщи през вчерашния ден депутатът и зам.-председател на „ Българска социалистическа партия за България “ Жельо Бойчев пред протестиращите оръжейници. Над 300 служащи от Трявна и Белица още веднъж излязоха на митинг. Те се събраха в триъгълника сред Министерския съвет, президентството и Партийния дом и с крясъци „ Оставка “ и „ Мафия “ желаеха връщане на лиценза на предприятието.
Бойчев даде обещание съпричастност към напъните на чиновниците на „ Емко “ да запазят работните си места. Българска социалистическа партия ще упорства за явен отговор от държавното управление по какъв начин поддържа българската оръжейна промишленост и по какъв начин се пази българският стопански интерес. Депутатът акцентира, че правото на труд е конституционно обезпечено и никой не може да го отнеме. Бойчев подсети, че по искане на Българска социалистическа партия имаше чуване по казуса в парламентарната комисия по икономическа политика. „ Това, което не мога да схвана досега, е за какво българското държавно управление отхвърля разговор с българските служащи. Защо никой не излиза и не ви дава отговор на тези въпроси “, уточни националният представител.

На вчерашния митинг служащите желаеха връщане на лиценза на предприятието. Те носеха трикольори, свиреха с тромби и подвигнаха транспаранти с надписи „ Не ни оставяйте без работа “, „ Гражданино, подредихте ли си склада “ с лика на министъра на стопанската система Емил Караниколов “ и „ Искаме си парите “.

В отворено писмо протестиращите обявиха, че в продължение на няколко месеца са принудени да стачкуват против целенасочените и репресивни дейности на държавни органи. Работниците са безапелационни, че ще се борят срещу опита да бъдат унищожени работни места, а продукцията да бъде иззета. От „ Емко “ настояват, че създават характерни муниции, които друго дружество не може да създаде, а поради отнетия лиценз са изпуснали опция да вземат участие на интернационалните търгове, които са очаквали да завоюват.

Малко преди митинга от Министерството на стопанската система пробваха да тушират напрежението, като пуснаха известие, че лицензът на предприятието ще бъде върнат на 6 октомври, в случай че то е отстранило всички нередности. На посочената дата ще има съвещание на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност, който би трябвало да вземе решение. От известието излиза наяве, че на 25 септември в съвета е получено писмо от Групово дело „ Национална полиция “, в което се декларира, че отчетът от завършилите инспекции ще бъде възложен най-късно до 4 октомври. От ведомството декларират, че ще осведомят обществеността за резултатите от инспекциите в държавните сдружения „ Кинтекс “ ЕАД и „ ВМЗ-Сопот “ ЕАД за подписаните контракти и извършените процедури за последните 10 години.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР